Tuesday, December 22, 2009

Death

Death.
The enemy that no one can escape.


Takziah kepada Nuruddin. Semoga arwah ibunya berada dalam rahmat Nya.
Al-fatihah.

Sunday, October 11, 2009

Ternoda

Saya tahu awak marah. Malam pesta itu saya biarkan tubuh badan awak dijamahi oleh jari-jari jantan yang penuh nafsu serakah. Dan saya hanya mampu melihat kerakusan mereka menjamah setiap inci dan susuk tubuh awak yang menggiurkan itu. Mata saya terpaku melihat awak dilakukan seperti binatang. Melihat jari-jari itu menodai awak sudah cukup membuatkan jiwa saya terseksa. It's a tragedy. Malam pesta itu bukanlah seperti apa yang saya rancang. Maafkan saya. Awak bukan bohsia. Bukan. Tapi malam itu saya lakukan awak sepertinya. 3 lelaki sudah menggomol awak dengan rakus. Maafkan saya.



Saya berjanji akan belikan awak hardcase selepas ini. Dan selepas ini saya tidak akan memberi pinjam awak lagi kepada budak-budak lain setelah melihat apa yang terjadi pada awak. Saya akan jaga awak dengan baik. Percayalah sayang.
Muaahhh~ Sayang Alice!



****


Mahal la siak bass gua ni. Babi betul lah boleh scratch!!

Monday, October 5, 2009

Update

Gua sudah terasa kemalasan mahu meng-update blog. Ada siapa-siapa sudi beli url blog gua tak? Tak mahal. Cuma RM10juta sudah cukup. Gua nak buat duit belanja lepak kt Miami beach nanti.

Saturday, September 12, 2009

Balik Kampung!



Gua sudah konfius. Ralat. Tahun ini gua tak tahu nak balik beraya kampung yang mana. Masing-masing sudah main tarik tangan gua ajak balik beraya kampung dengan mereka. Nak tunjuk pada mak opah. Nak tunjuk pada mak ayah. Bakal menantu bilang mereka.

"Oh God, please help me!"

Friday, September 11, 2009

Alice The Beast!

Gua sekarang sangat gembira. Gua tak tahu macam mana gua nak jelaskan perasaan yang menyelubungi gua. Awesome. Fantastic. Pleasure. Orgasm. You name it! Oh ya, lagi nikmat dari berzina dengan Maria Ozawa.

Mungkin gua tak perlu bercerita panjang kenapa gua gembira. Pandai-pandai lu orang lah buat rekaan cerita sendiri. Lu orang sudah besar bukan? Ha, bagus! Apa yang boleh gua cakap ialah gua sudah lama mengidam benda ini.

Gua kenalkan pada lu semua..Alice The Beast!!








****

Gua tak jamin keselamatan lu kalau moshing atau pogo sebelah gua masa Alice dan gua sedang perform. Mungkin ada yang bermandi darah nanti. Please take note, ok!

Thursday, August 27, 2009

Selamat Hari Lahir Part Deux

Hari ini 27 August 2009.

Selamat Hari Lahir.

Terima kasih banyak-banyak atas teks ucapan hari jadi yang gua terima. Love you guys!


****


Gua baru 19 tahun lah.

Monday, August 24, 2009

Selamat Hari Lahir

Hari ini pada 25 August 2009.

Selamat Hari Lahir yang ke 56 untuk ibu gua. Semoga panjang umur, sihat selalu dan murah rezeki. The best mum in the world!

Selamat Hari Lahir yang ke 27 untuk abang gua juga. Semoga berjaya dalam hidup. Cepat-cepat lah kahwin oit!

Jutawan

Dear Friend,

How are you today?. Well it is a pleasure to contact you on this regard and i prayed that this will turned out to be ever lasting relationship for both of us.
How ever it's just my urgent need for a Foreign partner that made me to contact you for this Transaction.

I am a banker by profession from Burkina-faso in west Africa and currently holding the post of Director Auditing and Accounting Unit of the Bank.

I have the opportunity of transferring the left over fund (15.5 Million Us Dollars)Fifteen Million Five Hundred Thousand United States of American Dollars of one of my Bank clients who died along with his supposed next of kin in an air crash at Kenya on july 21th 2003.

Hence I am inviting you for a business deal where the money can be shared between both of Us in the ratio of 60% / 30% while 10% will be mapped out for expenses.
If you are really intrested in my proposal further details of the Transfer will be forwarded unto you as soon as I receive your return mail.

Have a nice day.
MR BUSU GWADA


Gua cek emel pagi tadi. Gua terima emel seperti di atas ini. Gua rasa sudah rezeki gua kot. Rezeki bulan Ramadhan katakan. Rezeki untuk orang yang rajin berpuasa dan berterawih macam gua. Mungkin doa gua sudah dimakbulkan. Tak sia-sia dahi gua berbekas tanda sujud. Sudah tiba masanya gua untuk bergelar jutawan. Gua sudah boleh tersenyum riang sorang-sorang.

30% dari USD15.5million sama nilai dengan USD4.65million. Tukar kepada Ringgit Malaysia lu darab la dengan 3.80 kalau tidak silap gua. Huii..jutawan segera!

Terima kasih Encik Busu Gwada!


****


Encik Busu ni tak puasa ke nak tipu gua?

Friday, August 21, 2009

Wanted



Kalau ada ternampak makhluk ini berkeliaran di bulan Ramadhan tolong cepat-cepat tangkap dan telefon Jabatan Agama Islam Johor. Kerjasama anda amat dihargai.


Selamat berpuasa!

Saturday, August 15, 2009

Bulan Puasa





Yusuf Taiyoob.............


*Macam makan kurma dalam kelambu.

Friday, August 14, 2009

Kelas Mengaji



Hari ini gua belajar perkataan baru.

FACKA.

Eh, sama maksud tak dengan FUCKER?

Thursday, August 13, 2009

Mendidih

Apa kejadah pulak pakcik tua ni tiba-tiba nak duduk semeja dengan gua? Nak kata dia pakcik gua memang jauh dari rupa lah.Mungkin sebab meja dan kerusi lain sudah penuh orang duduk.Itu hal kecil.Gua tak ambil port langsung.

Dia senyum. Gua balas.

Tetapi,apa kejadah pulak pakcik ini bawak jam loceng sekali dengan dia?! Kemudian, boleh pulak dia melayan ringtone alarm jam loceng tu tak henti-henti!!

Beberapa pasang mata perhatikan meja gua.Sambil berbisik-bisik.

"Gua tak kenal pakcik ni okey..." jerit gua dalam hati.

Gua sudah malu. I need to get out from this table. AFH. Away from him.

Ada baik gua beredar sebelum pakcik tua itu membuat lagi perkara yang diluar akal logik manusia.

****

Sial. Ada amoi gelakkan kat gua.

Wednesday, August 12, 2009

Investment

Kebelakangan ini gua semakin berminat dalam dunia pelaburan ataupun mat salleh bilang investment.Ya, gua ingin melaburkan duit gua. Entah angin apa datang hembus kat hidung gua.

Dunia pelaburan ini memang banyak dugaan. Biasalah, sebelum berjaya halangan, dugaan dan pancaroba akan datang dahulu. Kemudian, barulah duit yang gua modalkan akan beranak pinak dan membiak dengan aktifnya.

Gua hanya perlukan sokongan moral dari lu sahaja.

Balik dari kerja ni gua nak pergi invest dekat Da Ma Chai.

Arch Enemy

video

Gua rasa agak rare untuk melihat frontman sesuatu band itu wanita. Ataupun istilah frontwoman yang lebih sesuai. Selain dari No Doubt, terus terang gua memang cukup teruja dengan band Arch Enemy ini terutama dengan vokalisnya Angela Gossow dari segi vokal yang ganas dan makan darah.


Tapi Gwen Stefani masih tetap membuatkan adrenalin gua naik turun dengan laju.


Timmy, lu rasa Kate Parry boleh nyanyi macam Angela Gossow tak?

Friday, August 7, 2009

Addicted?

Tekak gua sakit macam tak ingat.Dia punya perit macam kerandut melecet.Kekerapan gua batuk dalam 1 hari adalah sangat banyak.Serius.Sudah 3 hari indeks kesihatan gua menjunam ke gaung.

Batuk-batuk.Demam.Migrain.Berdenyut.

Dalam 1 hari gua mampu menghabiskan 12 biji panadol actifast.2 biji untuk diambil setiap 4 hingga 6 jam.Itu prescription pada ubat.Prescription dalam hati gua tak menyebut apa-apa.Ikut kata hati.

Painkiller.Addicted.

Gua masih bernafas lagi.Apa ada hal.


****

Terlupa nak beli Coke.

Tuesday, August 4, 2009

YAD




Gua cukup suka dengan gambar ni.
Gaya lompatan gua memang 10!

Sunday, August 2, 2009

2 Saat

"Lu tau tak french fries yang lu makan ni kalau terjatuh kat lantai lu hanya ada 2 saat untuk selamatkan dia..." ujar seorang kawan suatu hari ketika gua sedang menikmati makanan segera.

"Apasal pulak?" gua bertanya.

"Sebab dalam masa 2 saat kuman-kuman kat lantai tak sempat nak hinggap kat french fries lu..." jawab dia dengan nada penuh bangga bagai ilmu penuh di dada.

"Kalau french fries gua jatuh atas najis anjing macam mana?"

"....."


****


Relevankah 2 saat?

Sunday, July 26, 2009

Sukses

Sukses.Itu je yang mampu gua cakap untuk show pertama Metalung.Gua dapat tengok @ "tengak" (orang Raub cakap) wajah puas peminat-peminat Metalung.Gua pun puas.Bandmate gua pun puas.

Set untuk Metalung tak panjang.Kami hanya bawa beberapa lagu sahaja.Cukup untuk kau orang hangguk-hangguk kepala dan tangan menumbuk langit.Kalau rambut panjang memang dah cukup cantik buat windmill.

Selesai sahaja set Metalung peminat mula membuat hal.Chaos.

"We want more..We want more..We want fucking more!!"

Jerit peminat-peminat Metalung yang kebanyakan terdiri dari tough guy. Muka ganas minum darah badan sasa tattoo tengkorak.Mampus gua kalau kena pukul.

You know,it is hard to please people.

Damn.



"Raise your hand and say Metalungggg..!!"

Tuesday, July 21, 2009

Neraka

Things that we can't change eventually will change ourselves.

Monday, July 20, 2009

Awek Tingkat 5

Oh rasanya sudah lama gua tidak bercerita dan bersembang tak tentu hala pasal Awek Tingkat 5.Itu hari gua ada ternampak dia.Berdiri di tepi jalan.Menunggu seseorang pada pendapat gua.Gua perhatikan dia dari jauh.Gua nak mulakan conversation ataupun salam perkenalan dengan dia.Tapi gua tak tahu nak mulakan dengan ayat apa sebelum gua mencucuk manifesto yang lebih manis.

"Tumpang tanya cik adik..jam pukul berapa sekarang?"

Taktik itu sudah lapuk la brader.Dah tentu gua pun pakai jam tangan juga.

"Cuaca hari ini panas kan.."

Agak bodoh jugak sebab JB sudah berapa hari ini hujan.

Gua terus memikirkan ayat-ayat yang sesuai untuk gua pakai agar imej gua sebagai lelaki korporat tidak terjejas.Dan tak semena-mena otak gua terus dapat satu ayat power yang boleh membuatkan hati gua sendiri terpikat pada diri gua.Gua tersenyum riang.

Sedang gua melangkah menuju ke arah Awek Tingkat 5 tiba-tiba datang satu Wira biru dipandu lelaki meluncur dan berhenti dihadapan dia.Awek Tingkat 5 terus masuk ke dalam kereta dan meninggalkan gua dengan langkahan gua yang semakin lemah.Sial.


****

Rugi la lu tak dapat dengar ayat gua yang power!

Selamat Malam

Selamat malam.

Friday, July 17, 2009

Daulat

video

Lu jangan berani buat Sultan Johor murka.


****

"Apa lak ni Iskandar plak kat sini.."

Thursday, July 16, 2009




Jangan lupa menyaksikan kumpulan pujaan gadis-gadis bandar beraksi.

Metalung is gonna whip your ass!

Monday, July 13, 2009

Stranger Than Fiction

Telefon bimbit Nokia aka hidup segan mati tak mahu milik gua berbunyi.Gua terima mesej dari nombor yang tak dikenali.

"Pe cte bro?"

Gua membalas.

"Takde cite la beb..ape cerit?"

"Ak pun xde cite.bile nak lepak?"

"Bile2 lah..gua tak kesah.Nanti roger gua!"


"Ok"

Dia reply pendek.

Tapi siapa yang ajak gua melepak ni?Hati gua berharap awek-awek berbadan solid aka Megan Fox aka Maya Karin tersalah hantar mesej pada gua.Gua tersenyum.

"Weh..lu sape?Sori gua terlupa nak save no fon lu"

Gua memberi alasan supaya tidak dimaki sebab tak save nombor fon.

"MJ!"





"Amacam seksaan kubur?"


****


Haram jadah budak sekolah lama gua rupanya.Perasan MJ.

Sunday, July 12, 2009

Shit

Gua perhatikan manusia lalu-lalang sebelah gua.
Tak menghiraukan kewujudan gua.
Seorang pakcik bermisai ala Lemmy Motorhead di hadapan gua menghisap kretek.
Khusyuk melihat kepulan asap-asap beracun.
Gua perhatikan mamak mengambil order.
Kucing jalanan datang menggesel kaki gua manja.
Maaf.
Tiada makanan.
Gua perhatikan monitor gua.
Dan nyalakan ecstacy kehidupan gua.
Sudah hampir sejam gua termenung.

Gua pasang lagu Toxic Holocaust.
Headbanging seorang diri.

****

Shit.

Sunday, July 5, 2009

Wolverine



"Lu jangan carik pasal sama pakcik gua.Sekali gua cakar lu baru tau!"


*****


Sayang anak sedara gua ni!

Photoshoot Model Air Hitam

Saksikan wajah-wajah model yang didatangkan khas dari Air Hitam yang pasti membuatkan hidung lu berdarah.















****

Gua suka gambar yang last.Teringat dekat kawan gua.

Tuesday, June 23, 2009

Hibernasi

Blog ini akan berhibernasi.

*****

Gua nak pergi makan nasi jap.

Sunday, June 14, 2009

Lesen

"Bila nak ambil lesen kereta?"

"Entahlah mak..tak tahu lagi bila"

"Kau ni..Emak rasa dah banyak kali mak pesan suruh ambil"




I'm just the defender of the hopeless guilty.

Seluar Ketat

Gua berjogging dekat tasik Taman Merdeka petang tadi.Belakang istana.Dengan harapan ramai awek-awek cun berseluar ketat berjogging sama.Gua sudah mula teruja dengan imaginasi gua.

Tepat pukul 6 gua sudah berada di lokasi kejadian.Gua perhatikan sekeliling gua.Mana awek-awek cun berseluar ketat berlari-lari?Hampa.Tiada langsung bayang-bayang.Yang kelihatan hanya pakcik-pakcik yang sudah berkeluarga memancing ikan dekat tasik.

Habis tu,gua jogging seorang la ni?

Suwey btol.

***

Gua terus stretching badan gua yang sudah berangin.

Friday, June 12, 2009

Sugar Mummy Diperlukan Segera!




Profile
Nama : Shaiful Hatta
Umur : 22 tahun
Kelebihan : Mempunyai lesung pipit di pipi dan batu lesung di dapur rumah.


Kepada sesiapa yang berminat menjadikan Shaiful Hatta sebagai anak ikan sila kontek gua dengan kadar yang segera!!

Cacat

J : Awak jangan garang sangat ajar budak praktikal tu..kesian kat dia nanti.

K : Mana ada garang lah..saya pijak semut pun tak mati.Tapi cacat lah paling kurang semut tu.

Wednesday, June 10, 2009

Iron Maiden



Abang Bruce Dickinson,

Bila awak nak datang Malaysia dan makan roti canai dengan saya?


Yang ikhlas,

Peminat No.1 Iron Maiden (bukan Mydin).

Friday, June 5, 2009

Candu

J : Awak..apa yang syok sangat hisap rokok tu?

K : Rokok itu ecstacy kehidupan saya.Hehe..

Monday, June 1, 2009

Pro dan Kontra (Bukan Game Contra)

Waktu lunch tengahari tadi.Gua ambil nasi berlaukkan ayam masak merah dan sayur kubis.Ya,gua tidak lagi jadi vegetarian hujung bulan.Sebab sekarang ini awal bulan.Gaji sudah masuk.Hati sudah senang.

"Berapa kak?" tanya gua sambil menunjuk pinggan gua.

"RM4 dik.." jawab kakak tu dgn jujur.

Gua hulur RM10.Gua mengharapkan duit gua dipulangkan sebanyak RM6.

"Nah dik duit baki awak.." kata akak tu sambil menghulur duit baki.

Gua ambil.Gua terus menuju ke meja makan.

Gua cuba kira duit baki tadi.Ada sehelai not RM5 dan 4 helai not RM1.

Akak ni dah tersilap bagi duit baki.Tak kan gua belanja makan nasi ayam merah sayur kubis RM1 je?

Takpelah.Rezeki gua kot.Gua bukak wallet.Gua simpan not duit tu kemas-kemas.

Gua makan.

Lepas makan gua harus menunaikan tanggungjawab kepada paru-paru.Tanggungjawab yang tak pernah gua abaikan.Tanggungjawab yang gua harus tunaikan sejak gua mengenali batang yang berisikan daun-daun tembakau.Gua selak-selak kotak merah Pall Mall 14 gua.Sial.Dah habis.Gua melincah ke kedai mamak bawah pokok.

"Bagi gua Pall Mall 14..merah ya!" sambil gua hulur not RM10.

Duit bertukar tangan.Rokok bertukar tuan.

"Mamak..apa lu bg duit baki kurang singgit ni?" marah gua sambil mengira duit baki RM3.50.

"Sori bang..sori bang.."


Sial.Cuba rip-off gua.
Gua terus berlalu sambil memaki-maki.


***

Rezeki jangan ditolak.

Awek Level 5 Menara Landmark

Awak,
Gadis bertudung putih,
Berbaju hijau,
Berjeans biru.

Walaupun selalu kita berselisih bahu dalam lif,
Tapi percayalah,
Kita akan berjumpa lagi nanti.


Muahhhssss!


***

Gua terasa macam gua ni Rosyam Nor pula dengan entry ni.

Saturday, May 30, 2009

Gua Tak Demand

Gua tak demand banyak.Lagi 3 bulan lagi ulangtahun kelahiran gua yang ke-17.Lu orang simpan duit dulu.Duit gaji jangan enjoy sangat.Setiap bulan lu orang simpan sikit-sikit.Lagi 3 bulan dari sekarang gua nak hadiah jam tangan ini.




Jangan cakap gua tak pesan awal-awal ok!

Friday, May 29, 2009

Benda Percuma Siapa Taknak

RM0. Ingin dapatkan gambar minah cun?
Sila taip ON CWP dan hantar ke 37800.
Semua pendaftaran percuma.


Gua terima sms ini petang tadi.
Benda percuma siapa yang taknak bukan?

Oh shit..handphone gua tiada mms ataupun 3G.
Cuma up sikit dari nokia 3310 je.

Celaka!

Thursday, May 28, 2009

Anak Derhaka

Epul,

Bapak lu tak marah lu jual van dia buat beli piano?

Hari Esok

49 hari pula.

Hari Ini

48 hari sudah.

Wednesday, May 27, 2009

Meat Is Murder

Ada kawan gua cakap kalau jadi vegetarian nanti badan lemah.Badan tak cukup protein, kalsium, magnesium dan apa lancau tu semua.Badan mudah jatuh sakit.Boleh mati sebab tak cukup zat.Gua tengok kawan gua Timmy perut tetap maju ke hadapan walaupun dia makan sayur.Meat is murder katanya.

Dah 3 hari berturut-turut gua lunch makan nasi berlaukkan sayur kubis, tauhu goreng dan tempe goreng.Gua tengok diri gua tetap sihat.Perut tetap ada 6 pax. Gua siap bole main kejar-kejar dalam ofis dengan bos lagi.

Makan pun murah.Sekali bayar RM2.50.Tak termasuk milo ais.Jumlah gua belanja makan utk 3 hari RM2.50 X 3 hari = RM7.50

"Apasal kau sekarang asyik makan sayur je? Kau dah tak makan ayam rendang tu ke?"

"Hujung bulan.Gua hampir muflis"

Monday, May 25, 2009

Gua Nak Makan Sup Ikan Yu

video


Agak-agak lu berani tak mancing ikan yu tu pakai umpan roti?

Sunday, May 24, 2009

Global Warming

Gua baru smp Johor Bahru.
Gua tengok langit cerah.
Takda simptom-simptom hari nak hujan.
Apatah lagi salji nak turun.
Cuaca kat JB ni sgt panas.
Berdenyut-denyut kepala gua.
Gua dah mula rasa kesan global warming.

Serius shit gua nak demam ni.

Saturday, May 23, 2009

First Breath After Coma

video


The beauty of instrumental music is,
It allows you to think of your own interpretations,
To the song,
Rather than just trying to make sense,
Of some lyrics spoken to you.

Friday, May 22, 2009

Protes

"Man U tour Asia tiket dah start jual.Lu tak beli?"

"Gua tak beli tiket.Tanda protes Man U tak sign Tevez"


PROTES!

Thursday, May 21, 2009

Hari Jumaat Hari Mulia

"Kuchaie kan best kalau dapat duit yang tak pernah putus-putus"

"Tapi gua rasa lagi best kalau dapat pahala tak pernah putus-putus"


Jom pegi sembahyang Jumaat.

Monday, May 18, 2009

2 a.m.

Gua perasan sejak dua menjak ni.
Anjing-anjing kejiranan gua berkelakuan aneh.
Setiap pagi dalam pukol 2 ke atas anjing-anjing tuh akan menyalak.
Menyalak mendayu-dayu.
Lemak merdu.
Syahdu gua dengar.

Tapi yang pasti setiap pagi pukol 2 ke atas juga bulu roma gua akan meremang!

Solution : Pasang kuat-kuat lagu Metallica - Am I Evil

Sunday, May 17, 2009

Setelah Lama Terpisah




Air dicincang tak akan putus.
Kembar yang lama terpisah.
Gua doakan kebahagiaan lu.
Amin.

Sunday, May 10, 2009

Gua Declare Hari Ini Gua Mmg Malas..Sebab Gua Nak Hidup Lama.

Gua kat ofis client tgh buat keje.Sambil2 tuh gua pon online la.
Gua terbrowse satu artikel ni.
Pasal sikap malas.

Jangan fikir negatif pasal sikap malas.

Sebenarnye kalau lu org rasa nak hidup lama, nak tgk konsert Iron Maiden kt oversea, nak pg Miami beach tgk gadis2 topless, tak pernah pikir pasal nak pegi haji..gua cadangkan lu org kena malas.

Sebab apa?

Ha..lu baca..

It will come as welcome relief to Jim Royles everywhere.
A new book claims the key to a long and happy life is not healthy eating and plenty of exercise - but laziness.


The authors, a retired professor and his GP daughter, argue that every one of us has a limited amount of "life energy" and the speed at which it is used up has a direct bearing on how long we live.High-energy activities such as running and workouts in the gym use up this energy, they say, accelerating the ageing process and making the body more susceptible to illness.

Healthy immune system

Those who prefer to lead the couch potato lifestyle beloved of the Royle Family's patriarch produce fewer "free radicals" in their body - the unstable oxygen molecules which are believed to contribute to ageing.
Dr Michaela Axt-Gadermann, a German, said: "Laziness is important for a healthy immune system because special immune cells are stronger in times of relaxation than stress. During relaxation, or "down time", your metabolism is less active, which means the body produces fewer free radicals.
"If you do a lot of sport or are permanently stressed, then your body will produce more free radicals and that is one reason why your life could be shortened."
She said a stressful lifestyle combined with excessive exercise causes hormones to be produced which lead to high blood pressure and possible damage to the heart and arteries.
The 37-year-old doctor - who like her father, former Fulda University professor of health science Dr Peter Axt, is a former longdistance runner - said laughing was a healthier activity than jogging.
"When you laugh, your body produces the hormone serotonin which makes you feel happy and relaxed," she said.
"The heartbeat races and blood pressure is raised for a short while, without activating your metabolism and producing the free radicals which spend your life energy."

Good for the brain

In The Joy of Laziness - subtitled How To Slow Down And Live Longer - the authors also argue that laziness is good for the brain. They say exercise and stress can cause the body to produce the hormone cortisol, which can damage brain cells and lead to premature senility.
However, for those who wish to lead a life like that of Jim Royle, the bone idle father played by Ricky Tomlinson in the BBC comedy The Royle Family, Dr Axt- Gadermann warned that laziness on its own is not enough to guarantee a longer life.
She recommended gentle walking combined with a diet high in protein and low in carbohydrates as the best formula for keeping in shape.
"We try to put our own ideas into practice but this does not mean that we do nothing all day,' Dr Axt-Gadermann said.
"Laziness should not be taken to the extreme and work is an important part of life, but recreation and relaxation should not be underestimated."
But Dr Vivienne Nathanson, head of science and ethics at the British Medical Association disagreed with the idea that exercise is bad for you.
"Done sensibly, exercise lowers the blood pressure, improves your metabolic state and can improve health and contribute to a longer life," she said.
A spokesman for the Keep Fit Association, which promotes fitness through exercise and dance, said: "If you neglect exercising and laze around too much, you will not be doing much for your mind or body."


*quoted from www.dailymail.com

Apa?
Lu malas nk baca?

Lu mmg hidup lama...

Saturday, May 9, 2009

Malas

Aku sedang memikirkan yang aku sepatotnya malas untuk berfikir.

Friday, May 8, 2009

Pulau Panjang Jauh Ke Tengah

Kerk,

Jom pulau panjang!

Thursday, May 7, 2009

Malam Jumaat Keliwon

Gua kt kedai mamak.
Tgh online.
Gua pelik.
Apasal pakcik2 berkopiah ni tengok2 gua mcm gua muka pecah rumah?

Oh gua lupa..
Sekarang da waktu maghrib.
Lepas tu kena baca Yassin.
Yela..malam jumaat.

Oh masih byk lagu lagi yg gua perlu download.

Kereta Gua Memang Wanted!

Itu hari kereta gua kena saman dgn polis.

Ini hari pula kereta gua dapat saman dari MBJB.

Kesalahan : Tidak mempamerkan kupon parking.

Sial la!

Sunday, May 3, 2009

Dr. Howard Mierzwaik

Otak gua dah terlalu sesak.

Gua harap Dr. Howard Mierzwaik dapat tolong gua reverse memori gua.

Saturday, May 2, 2009

Lu Rasa Shaiful Hatta Da Cukup Hebat? Saksikan Ni..

video

Amacam Shaiful Hatta?

Buktikan rupa paras bukan penghalang!

Friday, May 1, 2009

Love Hurts - Incubus

video

Ok.

Ambil tisu sekarang.

Wednesday, April 29, 2009

Dialog Dari Sebuah Realiti Kehidupan

"Cinta itu ibarat kurap..makin digaru makin sedap!"

Begitulah kata2 kawan gua, Encik H yang kecewa setelah gadis idaman beliau menjadi milik orang lain.

Gua no komen.

Layan.

Monday, April 27, 2009

Apa Kaitan Parkir Dgn Polis?

Gua kena saman dgn polis siang tadi.

Kesalahan : Parking di atas garisan tidak putus-putus di bahu jalan.

Oh..sekarang ni sebut "parking" atau "parkir" eh?

Apa yang gua nampak ialah..

Parkir = Fucker!

Celaka.Melayang duit gua nanti.

Sunday, April 26, 2009

Gua Dah Berjaya Buktikan..Lu Org Bila Lagi?

1 April 2009 : 68kg

26 April 2009 : 62kg

Berat badan gua telah susut sebanyak 6kg beb.
Tak payah bersukan.
Tak payah bersenam.
Tak payah tekan tubi atau tekan paku tekan.
Dan gua cadangkan tak payah ambil pil pelangsing badan langsung.

Lu org ikut cara gua yang dah terbukti berkesan.

Hisap rokok banyak2 dan otak perlu depresi.

Mudah bukan?

Saturday, April 25, 2009

Gua Nak Anak-anak Gua Membesar Macam Ni..Family Planning Namanya..

Gua rasa mesti mak gua marah kalau cucu dia macam ni..
Sila klik sini..

Friday, April 24, 2009

Baru Gua Sedar..

Perut gua dah kosong ni.

Lapar sial!

Thursday, April 23, 2009

Surat Berantai Ni Gua Tujukan Kepada Ah Beng Sebelah Gua..

Brader,

Gua tau lu mmg nampak hensem malam ni.
Gua tau lu pny lambut manyak tajam2.
Gua tau lu pakai itu jam mahal2 pny.
Gua tau lu bawak itu keta sport rim manyak besar2.

Tapi..

Bole tak jangan ulang lagu Jason Mraz I'm Yours sampai seratus kali?!!!

Yang Ikhlas,

Saya Yang Silly.

Wednesday, April 22, 2009

Sedutan Dialog Dari Bukak Api

"Kau igt kau sorang je yang nak ada tetek..aku pun nak tetek!!"

Dua Perkataan

Relaks sudah.

Satu Perkataan

Kosong

Monday, April 20, 2009

Baru Skg Gua Paham Kenapa Rokok Lebih Memahami Perasaan Gua.

Kalau lu lepas makan lu buat apa?
Hisap rokok.

Kalau lu lepak dgn kawan2 lu buat apa?
Hisap rokok.

Kalau lu tension2 lu buat apa?
Hisap rokok.

Kalau lu lepak sorang2 lu buat apa?
Hisap rokok.

Baru gua faham rokok memang sentiasa dekat di mulut dan di hati gua!

Episod Satu

Kehidupan lama gua sudah mati.
Kenangan lama gua sudah gua matikan.
Memori daun pisang gua sudah gua buat bungkus nasi lemak.

Gua adalah baru.
Gua rasa mcm baru tadi mak gua bersalinkan gua kat hospital gomen.